Polens hovedstad Warszawa og andre større polske byer rider lige nu på en vegetarisk bølge, hører vi i dette indslag fra P1 Morgen.
DR journalist og vegetar (med polske rødder) Clara Binczak fortæller om alle de nye forskellige restauranter og trendy caféer i Warszawa. De hippeste steder skiller sig ud markedsfører sig specifikt på at være vegetariske – helt og aldeles kød-fri. Lige nu er vegetarburgere ekstra populære. Specielt dem lavet af unge smarte polske kokke, fra bunden af gode polske råvarer. Burgerbollerne bliver for tiden meget brugt grøntsager som rødbeder oa.
Clara fremhæver værdier som sundhed og dyre velfærd, som hovedårsagerne til denne vegetariske trend.
I den landlige del af Polen, ser det dog anderledes ud. Her står det stadigt sløvt til med vegetarisme. Her oplever Clara at kød stadig er den vigtigste del af menuen.
Hør hele interviewet her hos P1 Morgen:
http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-morgen-2016-07-26#!/01:36:42