Efterskole har skåret markant på kødforbrug

På Horne Efterskole i Nordjylland har de i køkkenet valgt at skrue markant ned på kødet i maden til eleverne. Ændringerne til et mere kødfrit køkken opstod som en følge af en intention om at købe bedre og flere lokale råvarer. Køkkenchef Uffe Truelsen siger:

“Ideen var, at jeg gerne ville købe flere bedre og lokale fødevarer, uden at vi skulle bruge flere penge. (..) Det er super vigtigt for, at vi sætter så lille et aftryk på kloden som overhovedet muligt.”

Udover at have skåret ned på kødforbruget, har køkkenchefen også valgt at fokusere mere på økologi, hvilket har resulteret i at ca. 85 % af råvareindkøbende er økologisk.

Læs også: Alternativet vil ligge afgifter på kødprodukter

Og det lader til at eleverne tager imod initiativet, for som en af efterskolens 10. klasses elever udtaler:

“Jeg tænker meget over klimaet. Jeg var også vegetar en måned heroppe, for at prøve det. Og det var for miljøet og klimaet. Og det var fedt. Jeg kan godt lide, at der ikke er så meget kød, og at vi får alternativer til kødet.”

På en gennemsnitsdag i efterskolens køkken ligger kødforbruget på ca. 26 gram, hvilket også er lavt pga. flere ugentlige kødfri dage, og fordi at kødpålægget er skåret fra på morgenbuffeten. Til sammenligning spiser en dansker 48 kg kød (kilde: Landbrug og Fødevarer) om året, hvilket svarer til 131 gram kød dagligt i gennemsnit.

Læs den fulde historie på DR:

https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/efterskolekok-de-unge-har-slet-ikke-brug-alt-det-koed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *