60 % stigning i salg af plantekød

Danske dagligvarebutikker oplever stor stigning i salget, af det man kan kalde “plantekød” – et alternativ til kød, som bla. kan være lavet at hvedeprotein og soja. Analysechef fra Coop Lars Aarup udtaler:

“Vi ser en udvikling, hvor salget af det, som vi kalder kødalternativerne, er et marked i eksponentiel vækst. Vi kan se en nedgang i salget af kød, specielt firbenet kød, og jeg tror, vi kommer til at se meget mere til bønner, linser, ærter og andre grove grøntsager. Det er en udvikling vi er meget optagede af”.

Butikkerne i Coop oplevede en stigning på 60 % i salget af “plantekød” fra 2015 til 2016. Lars Aarup fremhæver dog at salget af kødalternativer stadig kun udgør en promille af det samlede kødsalg.

Læs også: Bill Gates vegetarkød får gode anmeldelser. 

Sociolog Birthe Lindahl mener at denne stigning kan ses som en del af en større international trend, hvor bla. andet lande som Holland og Tyskland er førende:

“Det er en kæmpe tendens både i Danmark og især i Tyskland og Holland, hvor man har et mærke, der hedder Vegan. Det er et kendetegn ligesom Ø-mærket i Danmark. Vegan er blevet et symbol på en livsstil, som folk køber ind på. Det er i høj grad sammenkoblet med yoga og meditation og er centreret omkring fysik wellbeing. Folk lader være med at spise animalsk, fordi det simpelthen føles godt” siger Birthe Linddal.

I følge Lars Aarup fra Coop skal stigning i salg af “plantekød” ses i sammenhæng med en anden trend, nemlig en stigende interessere for at spise mere grønt.

 

Læs den fulde historie hos Berlingske Tidende:

https://www.b.dk/nationalt/eksplosiv-vaekst-tofu-og-roedbedeboeffer-er-ikke-laengere-kun-for-de-frelste-faa

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *